Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2012 07:08 - Кога ще ги стигнем българите?
Автор: love4today Категория: Регионални   
Прочетен: 2142 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

“Българите изпревариха гърците по доходи.” – това е водещата тема в новият брой на реномираното немско списание “SPIEGEL”. В него се прави подробен анализ на кризата в еврозоната, като България се сочи за пример на страните заплашващи стабилността на еврото, а икономическата и политика, като единствен начин за справяне със несигурността. Следвайте пътя на България – това е основният извод, който немските редактори извеждат в своя задълбочен анализ:

“Тихо, полека и неусетно една страна от източна Европа успя да остане на повърхността въпреки разразилата се икономическа буря и не само да не потъне, но и да изпревари съседите си в икономическото им развитие. Тази страна, която бе останала извън погледа на средният европеец зает да решава собствените си финансови проблеми, се оформи като един остров на стабилността и днес все повече европейци търсят надежда в модела наложен именно там. Повечето от вас са се сетили, че става въпрос за България, страна с 1300 години история, а според някой изследвания и едно от първите държавни образувания възникнали на Земята, което отрежда на българите място сред нациите пазители на древните ценности и носители на един дълбок морал на човещина и взаимопомощ. Ние няма да се спираме подробно на нейната история, история изпъстрена с величави моменти и периоди на огромни трудности, на робство, на упадък, ние само ще подчертаем факта, че въпреки тези перипетии, тази страна възкръсва отново и отново като птицата Феникс - все по-силна и по-мъдра. Искате доказателство !? – ето го:

Българите изпревариха по доходи своите южни съседи гърците. Днес редовият българин получава над 1200 лв. заплата, което в момента е мечта за всеки грък. За удобство на читателите по нататък всички цифри ще ги даваме в евро. И така днес българинът получава не по-малко от 610 евро брутна заплата, а пенсиите им не падат под 500 евро. Как се случи така, какво стана, че гърците сочени за галени деца на Европа, като пример за висок стандарт на живот изведнъж да се озоват в положение да мечтаят за български доходи?

Всичко започва преди 23 години с началото на така нареченият преход. Именно премерената и интелигентна политика на правителствата управлявали България след разпадането на бившия комунистически блок, доведе до днешните блестящи резултати, така че, драги читатели пътят е бил труден, но резултата е славен. Първо бяха приватизирани всички държавни предприятия, приватизирани умно и умело, така че да попаднат в ръцете на способни мениджъри, които днес са основни стълбове на българската икономика. Мениджъри не ламтящи за бързи печалби и не превиващи гръб пред акционерите и техните желания за бързо забогатяване, забогатяване на всяка цена. След това земята и добитъка бяха върнати на хората, селското стопанство от изостанало научно-технически по времето на социализма се разви бурно, така щото, ако преди малцина агрономи и животновъди са знаели как се отглеждат различните земеделски култури и селскостопански животни, то днес няма българин който да не може да си отгледа картофи или да не ходи поне веднъж в месеца да пасе овце, а като любопитен само ще вметнем факта, че за българите произвеждането на спиртни напитки е нещо като национален спорт. Ха, върви ги стигай.

И, ако си мислите, че тук едва ли управляващите имат някакъв принос, то ние ще ви кажем, че това е правителствена политика, която и в момента лежи в основата на стратегията за национална сигурност и е залегнала в националната доктрина на страната. Доказателство за това са редовните напътствия към българският народ от страна на настоящият им премиер г-н Борисов, който за да вкара в пътя младото българско поколение възкликна от телевизионният екран подобно на един друг техен велик възрожденец: ” О неразумни и юроде, поради что се срамиш да сееш картоф и да пасеш овце?”

Тука ще отбележим и друг един тънък момент от политиката на прехода, а именно момента, когато управляващите накараха българина да работи, да се отърси от леността на комунистическото съществуване и така да положи основите на стабилния икономически български модел. Как – като му бутнаха кравата в пропастта. С помощта на политиците първо бяха създадени редица дружества наречени пирамиди, чиято цел беше именно едно рязко обедняване на нацията, а когато те не успяха да отнемат всичките спестявания на българите, с риск за живота си управляващите организираха една огромна спекулация, която обезцени националната им валута и отвя спестяванията на гражданите буквално за една нощ. И така на другия ден те се събудиха и трябваше да се трудят. И така до ден днешен, те се трудят и трудят неуморно, а страната богатее ли богатее.

Вие ще кажете, но как е възможен този просперитет, този удивителен прогрес и ще си кажете, че сигурно българите имат отлично образование. И ще сте прави, българите действително са един от най-интелигентните и образовани народи в Европа, но забележете, все повече и повече българи учат в чужбина. Те идват тук при нас, ние им даваме нашите знания и те просперират. Ако не трябваше да бъдем толерантни, то бих казал, че те ни крадат. Идват при нас , обучаваме ги и с придобитите тук знания те градят една стабилна, просперираща икономика. Но забележете къде е тънкия момент, не в това, че идват да учат при нас, а в това, че пестят пари от своя бюджет, които вместо да отиват за поддържане на образованието в тяхната собствена страна, се разпределят като бонуси измежду работещите в техните държавни учереждения. Така те не само учат за наша сметка, но и пестят разходи които си разпределят като доходи. Това драги читатели е висша форма на интелигетен живот и то на Земята, и то в България.

Но това не е всичко, българите не само идват у нас за да учат, те идват при нас и за да работят. Но това не е ли парадокс, ще попитате вие, уж са икономически стабилни, а работят у нас. Да, на пръв поглед изглежда, като парадокс, но не е. Българите не само работят при нас, те изпращат парите спечелени в нашите държави в България. Знаете ли, че за последната година официалните преводи на така-наречените български емигранти към роднините им в България надвишават сумата на преките чуждестранни инвестиции в страната? Не и ние не знаехме, но е факт. Е чудите ли се още защо са финансово стабилни и икономиката им бележи ръст, те не само крадат нашите знания, не само пестят от разходи за образование, те вземат и нашите пари. Знаете ли, че ако сметнем доходите на българите въз основа на доходите на българските емигранти , то ще излезе, че българите са една от най-богатите нации в света. Ние си направихме труда и се оказа, че средният доход на българите живеещи по целия свят е над 5 000 евро месечно. Как ви се струва това?

Ние знаем какво ще кажете, напред към България искаме и ние да сме българи, но българите не са толкова прости. Не е лесно да живееш в България, защото те сториха нещо, което на мнозина на пръв поглед би се сторило като безумие – те унищожиха своето здравеопазване и е много вероятно, ако вие решите да отидете да живеете там и да ставате българин, да умрете поради липса на адекватни здравни грижи. Отново сте изумени, да българите нямат здравеопазване, ако не броим светите мощи, но за да ползвате тяхната помощ трябва да се научите да се молите на български и затова забележете българите идват да се лекуват отново при нас. И какво излиза, българите пестят не само от образование, но и от здравеопазване, две от перата които най-много тежат на бюджетите на нашите държави.

И ако това не ви е разубедило и все още си мислите, че сте достатъчно здрав за да живеете в България въпреки, че не сте яли българско кисело мляко от малък, то нека да ви обясним каква е тяхната социална политика. Ако отидете в България забравете за пенсия, там ще трябва да работите докато се движите, докато давате и най-малките признаци на живот. Защото България за разлика от нашите държави не държава със застаряваща нация, пълна с пенсионери тежащи отново върху бюджета, а е държава с умираща нация. Точно така, в България всеки който не работи е осъден на смърт, ето как се трупа богатство, как се прави стабилен икономически модел. Или работиш, или умираш, т.е. работиш докато умреш. Това е последната антикризисна мярка, която оттласна страната от дъното на икономическата таблица и ги запрати пред техните южни съседи гърците. Вие ще кажете, че това е нечовешко, че техните политици са изроди, но ние ви казваме, че тоз който е мъдър не може да обича, защото влюбеният прави глупости. А техните политици са мъдри и затова в България вие не ще откриете обичан от народа политик. Но българските управници са приели тежката си участ, в името на една стабилна и просперираща България. Държава, в която ние можем само да си мечтаем да се превърнем.

И тук накрая само ще споменем, че България е страната с най-ниски данъци, изкоренена чрез узаконяване корупция, унищожена контрабанда и заличена сива икономика. Кога ще ги стигнем българите?”




Гласувай:
9



1. apostapostoloff - То си е точно така, само
26.08.2012 05:09
дето са объркали малко нещата с еврото и левовете.

Българите нямат нищо общо с еврото. Слава Богу! Българите боравят с най- силната валута в света, с българския лев, който има ПОКУПАТЕЛНАТА СИЛА на 3 евро и на 4- 5 долара.

Така че една заплата от 1000 лева де факто има покупателната сила на 3000 евро. Такива заплати не дават НИКЪДЕ! Германците получават ЧИСТО не повече от 400- 600 евро месечно. Това е РЕАЛНАТА заплата на средния немец.

Аз отдавна твърдя, че българите са най- богатите европейци, ама няма кой да ме чуе...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: love4today
Категория: Регионални
Прочетен: 543756
Постинги: 227
Коментари: 568
Гласове: 816